• Geschreven door:

  Uw website op smartphone of tablet

  U heeft een website waar u trots op bent. Maar heeft u eigenlijk wel bekeken hoe u website er op een mobiele telefoon of een tablet uitziet? Dat is namelijk erg belangrijk omdat het aantal smartphone- en tabletgebruikers nog steeds stijgt. Responsive Webdesign is de oplossing.

  Bij Responsive Webdesign bepaalt het apparaat waarmee u de website bekijkt het formaat van de website. Voor bezoekers die uw website bekijken met een tablet of smartphone schaalt uw website automatisch mee naar een leesbaar en gebruiksvriendelijk formaat. Responsive Webdesign betekent dat u één versie van uw website heeft die zowel geschikt is voor desktop, breedbeeldscherm, tablet en smartphone.

  In vroegere tijden bezochten bezoekers uw website voornamelijk thuis achter één computer waarvan het beeldscherm standaard afmetingen had (1024 x 768). Tegenwoordig bezoeken uw potentiële klanten uw website steeds vaker met een tablet of smartphone. Op dit kleinere scherm is uw website slecht leesbaar en niet gebruiksvriendelijk als deze niet voor een tablet of smartphone is aangepast. Of wat te denken van de enorme breedbeeldschermen die tegenwoordig in veel huiskamers te vinden zijn? Responsive Webdesign zorgt ervoor dat u een flexibele website krijgt, waarbij het gebruiksgemak en de leesbaarheid van uw website consistent blijven op zowel tablet en smartphone. Met andere woorden: Afhankelijk van het apparaat waarmee de website bezocht wordt, past uw website zich automatisch aan. Op die manier krijgen uw bezoekers de best mogelijke lay-out van uw website te zien zodat u een optimale gebruikservaring heeft.

  Voordelen Responsive Webdesign

  Bij een bezoek aan een Responsive website op de smartphone zien we onder meer dat het lettertype op een tablet of smartphone groter is terwijl afbeeldingen juist kleiner zijn. Ook de lay-out en de opmaak ziet er anders uit dan op de computer. Uw bezoekers hoeven dus niet of nauwelijks meer in- te zoomen of naar links of rechts te scrollen. Andere voordelen zijn:

  • Bij Responsive Webdesign buigt uw programmeur zich ook nog maar over één broncode voor alle drie de versies.
  • U kunt uw website voor de desktopcomputer, tablet en smartphone allemaal tegelijk beheren door gebruik te maken van één CMS-systeem.
  • Uw bezoekers zien in een oogopslag wat belangrijk is, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.
  • Uw website wordt sneller geladen omdat onder meer grote afbeeldingen niet ingeladen hoeven te worden.

  Het apparaat waarmee u de website bekijkt bepaalt het formaat van de website bij Responsive Webdesign.

  Responsive Webdesign in de praktijk

  Als u besluit Responsive Webdesign in te zetten voor uw huidige website dan is dat een goede keuze. Er komt echter nog wel wat kijken bij de vertaling van de desktopversie van uw website naar een mobiele en flexibele versie. Niet alles kan zo maar letterlijk gekopieerd worden. De belangrijkste dingen op de website moeten naar voren komen. Aspecten zoals formulieren, een zoekfunctie en de sociale media buttons kunnen meegenomen worden terwijl andere aspecten op de website komen te vervallen.

  Ontwerpen van klein naar groot

  Met de komst van Responsive Webdesign verandert langzamerhand ook het werk voor webdesigners. Veel webdesign bureaus maken nu eerst de versie voor de smartphone en bouwen die versie uit naar een website voor de desktopcomputer. Dit fenomeen wordt “Mobile First” genoemd. Het is dus belangrijk en tevens een uitdaging om vanuit de kern van een website verder te werken. Kort samengevat kunnen we zeggen dat Responsive Webdesign grote veranderingen voor internet marketingbureaus teweegbrengt.

  Contact over Responsive Webdesign

  Wilt u meer weten over Responsive Webdesign voor uw website? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Featured blogs

 • Over het gebruik van beeldmateriaal op internet

  Oh wat ben je mooi! Over het gebruik van beeldmateriaal op internet Het is inmiddels een marketing-cliché: een foto zegt meer dan 1000 woorden. Natuurlijk is het hierdoor niet minder waar, een website staat of valt met mooi beeldmateriaal. Als beginnend ondernemer heb je misschien nog geen eigen foto’s. Dat is geen probleem, hier hebben […]

 • Live chat voor bedrijven

  Is de live chatbox iets voor jouw bedrijf?

  Wil je een makkelijke manier vinden om vragen van je klanten snel te kunnen beantwoorden? Dan is een live chatbox misschien iets voor jouw bedrijf. Klanten kunnen door middel van één druk op de knop een vraag stellen en jij kunt direct reageren. Zo blijft de interactie hoog en kun je de klant snel advies geven en tevreden stellen!

 • Wordpress website beveiligen

  Wees je WordPress hacker te slim af

  Heb jij een website? Grote kans dat je WordPress gebruikt. Zeer gebruiksvriendelijk, eindeloze mogelijkheden en je vindt veel steun op het WordPress platform. Helaas is WordPress ook populair onder hackers. Veel website eigenaren denken dat hun website niet interessant genoeg is voor hackers. Dit klopt niet. Elke website kan interessant zijn voor hackers doeleinden! Hoe […]

 • webdesignfouten

  Dat kan echt niet meer! 10 webdesigndingen

  Klinkt er een gezellig muziekje op jouw website? Heb je je eigen logo ontworpen met een 3-stappenplan? Een fotograaf uitgespaard met zelf geschoten smartphone foto’s? Dan voldoet jouw website aan drie van onze 10 webdesigndingen die ècht niet meer kunnen diep in 2016. Geen zorgen! Wij openbaren deze 10 webdesigndingen en leggen je uit waarom.

 • Update Google mobiele websites

  Mobiel vriendelijke website nóg belangrijker

  Begin mei komt Google met een nieuwe update. Het hebben van een website die ook geschikt is om te bezoeken op een smartphone of tablet is dan nog belangrijker. Deze update heeft effect op uw ranking als uw website nog niet responsive is. Waarom? Steeds meer internetgebruikers bezoeken websites op een smartphone.

 • Google geeft al aan of je website geschikt is voor mobiel

  Mobiel vriendelijke website vanaf morgen een must

  is uw website al mobiel vriendelijk? Vanaf morgen wordt dit een absolute must. Vanaf 21 april 2015 gaat Google namelijk op basis van meerdere factoren de mobiele vriendelijkheid van website beoordelen. Op basis daarvan wordt u website hoger in de mobiele zoekresultaten dan websites die niet mobiel vriendelijk zijn gebouwd.

 • Het Nike-logo

  Waarom een logo

  Het logo is vaak een van de eerste dingen die potentiële klanten van uw bedrijf zien. Daarom is een professioneel logo van belang. Een goed logo wekt een positieve associatie op met uw bedrijf. Het geeft uw bedrijf een gezicht.

 • Een logische website indeling is een van de aspecten die voor een professionele website zorgen.

  5 belangrijke onderdelen op uw website

  U heeft een website maar heeft u ook een goede website? Uw website is namelijk de eerste indruk die potentiële klanten van u en uw bedrijf krijgen. Daarom is het belangrijk dat uw website zowel uw bedrijf treffend weergeeft als ook bezoekers overhaalt om te kiezen voor uw bedrijf. Hiervoor is het belangrijk om tenminste vijf onderdelen goed te regelen op uw website.

 • Het apparaat waarmee u de website bekijkt bepaalt het formaat van de website bij Responsive Webdesign.

  Responsive Webdesign

  U heeft een website waar u trots op bent. Maar heeft u eigenlijk wel bekeken hoe u website er op een mobiele telefoon of een tablet uitziet? Dat is namelijk erg belangrijk omdat het aantal smartphone- en tabletgebruikers nog steeds stijgt. Responsive Webdesign is de oplossing. Bekijken uw bezoekers uw website met een tablet of smartphone dan schaalt uw website automatisch mee naar een leesbaar en gebruiksvriendelijk formaat.

 • Rekening houden met browsers

  Zonder dat u het misschien weet, maakt u gebruik van een bepaalde webbrowser. Dit is het programma waarmee u websites bekijkt. Denkt u aan Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome. Google Chrome is uitgegroeid tot de populairste webbrowser in zowel Nederland als België. Test u website eens op de verschillende browsers: Uw website wordt niet altijd hetzelfde weergegeven.

 • Een andere domeinnaam, subdomein of submap voor een nieuw product

  Subdomeinen of submappen

  Stelt u zich voor: U heeft verschillende vestigingen of u biedt uw website aan in verschillende talen. Kiest u dan voor subdomeinen of submappen? Een subdomein ziet Google als aparte pagina, terwijl een submap onderdeel is van dezelfde website. Kies voor een subdomein als u hele afwijkende producten in uw assortiment heeft. Kies voor submappen als dit niet het geval is. Het verschil wordt verder uitgelegd in het artikel.