• Geschreven door:

  Oh wat ben je mooi! Over het gebruik van beeldmateriaal op internet

  Het is inmiddels een marketing-cliché: een foto zegt meer dan 1000 woorden. Natuurlijk is het hierdoor niet minder waar, een website staat of valt met mooi beeldmateriaal. Als beginnend ondernemer heb je misschien nog geen eigen foto’s. Dat is geen probleem, hier hebben wij een aantal oplossingen voor.

  Drie oplossingen voor beeldmateriaal:

  • beeldmateriaal op internet

   Een professionele fotograaf komt een dag met u meelopen en maakt foto’s. Deze foto’s kunt u gebruiken voor op uw website, maar bijvoorbeeld ook op uw social media-kanalen, zoals facebook en instagram. Een groot voordeel hiervan is dat de foto’s uniek zijn en de identiteit van uw bedrijf onderstrepen. Dit deden we bijvoorbeeld voor J. Allround Agency. Wilt u een webshop beginnen? Wij kunnen productfoto’s maken in onze studio.

  • We maken gebruik van zogenaamde stockfoto’s, dit zijn foto’s uit een beelddatabank. Voor een klein bedrag koop je toestemming om deze foto’s te gebruiken. Zo heb je op een eenvoudige manier mooie foto’s op je site. Een nadeel is dat de foto’s niet exclusief zijn, bovendien is de keuze beperkt.
  • Soms heb je zelf geen beeldmateriaal, maar werk je samen met bedrijven die dit wel hebben. Denk hierbij aan leveranciers of bepaalde merken. Vaak kun je op een eenvoudige manier toestemming aan ze vragen voor het gebruik van hun beeldmateriaal, zoals foto’s, logo’s en brochures.
  • De overtreffende trap van een foto is een video. Met een bedrijfs- of productvideo zet je een sterk beeld neer van uw bedrijf. De AV-specialist van Searchtrends gaat hier graag met je over in gesprek. Volg ons voor onze nieuwste video’s ook op Facebook.

  Waarom kan ik niet gewoon een foto van internet plukken?

  Een veelgestelde vraag van onze klanten. De reden is simpel: alle foto’s, ook foto’s op internet, hebben een rechtmatige eigenaar. Wanneer je een foto gebruikt zonder toestemming van de eigenaar ben je in overtreding en kan je dit op een boete komen te staan. Je schendt dan het zogenaamde auteursrecht. Dit geldt ook voor foto’s op social media, zoals facebook, instagram en pinterest.

  Vindbaar door afbeeldingen

  Afbeeldingen zorgen er niet alleen voor dat je content er aantrekkelijker uitziet, maar kunnen ook meehelpen aan een betere online vindbaarheid door middel van afbeelding SEO. Je kan iedere afbeelding namelijk bepaalde trefwoorden meegeven die weer worden weergegeven wanneer mensen zoeken via Google afbeeldingen. We vertellen je er graag meer over, neem hiervoor contact op.

Featured blogs

 • Over het gebruik van beeldmateriaal op internet

  Oh wat ben je mooi! Over het gebruik van beeldmateriaal op internet Het is inmiddels een marketing-cliché: een foto zegt meer dan 1000 woorden. Natuurlijk is het hierdoor niet minder waar, een website staat of valt met mooi beeldmateriaal. Als beginnend ondernemer heb je misschien nog geen eigen foto’s. Dat is geen probleem, hier hebben […]

 • Live chat voor bedrijven

  Is de live chatbox iets voor jouw bedrijf?

  Wil je een makkelijke manier vinden om vragen van je klanten snel te kunnen beantwoorden? Dan is een live chatbox misschien iets voor jouw bedrijf. Klanten kunnen door middel van één druk op de knop een vraag stellen en jij kunt direct reageren. Zo blijft de interactie hoog en kun je de klant snel advies geven en tevreden stellen!

 • Wordpress website beveiligen

  Wees je WordPress hacker te slim af

  Heb jij een website? Grote kans dat je WordPress gebruikt. Zeer gebruiksvriendelijk, eindeloze mogelijkheden en je vindt veel steun op het WordPress platform. Helaas is WordPress ook populair onder hackers. Veel website eigenaren denken dat hun website niet interessant genoeg is voor hackers. Dit klopt niet. Elke website kan interessant zijn voor hackers doeleinden! Hoe […]

 • webdesignfouten

  Dat kan echt niet meer! 10 webdesigndingen

  Klinkt er een gezellig muziekje op jouw website? Heb je je eigen logo ontworpen met een 3-stappenplan? Een fotograaf uitgespaard met zelf geschoten smartphone foto’s? Dan voldoet jouw website aan drie van onze 10 webdesigndingen die ècht niet meer kunnen diep in 2016. Geen zorgen! Wij openbaren deze 10 webdesigndingen en leggen je uit waarom.

 • Update Google mobiele websites

  Mobiel vriendelijke website nóg belangrijker

  Begin mei komt Google met een nieuwe update. Het hebben van een website die ook geschikt is om te bezoeken op een smartphone of tablet is dan nog belangrijker. Deze update heeft effect op uw ranking als uw website nog niet responsive is. Waarom? Steeds meer internetgebruikers bezoeken websites op een smartphone.

 • Google geeft al aan of je website geschikt is voor mobiel

  Mobiel vriendelijke website vanaf morgen een must

  is uw website al mobiel vriendelijk? Vanaf morgen wordt dit een absolute must. Vanaf 21 april 2015 gaat Google namelijk op basis van meerdere factoren de mobiele vriendelijkheid van website beoordelen. Op basis daarvan wordt u website hoger in de mobiele zoekresultaten dan websites die niet mobiel vriendelijk zijn gebouwd.

 • Het Nike-logo

  Waarom een logo

  Het logo is vaak een van de eerste dingen die potentiële klanten van uw bedrijf zien. Daarom is een professioneel logo van belang. Een goed logo wekt een positieve associatie op met uw bedrijf. Het geeft uw bedrijf een gezicht.

 • Een logische website indeling is een van de aspecten die voor een professionele website zorgen.

  5 belangrijke onderdelen op uw website

  U heeft een website maar heeft u ook een goede website? Uw website is namelijk de eerste indruk die potentiële klanten van u en uw bedrijf krijgen. Daarom is het belangrijk dat uw website zowel uw bedrijf treffend weergeeft als ook bezoekers overhaalt om te kiezen voor uw bedrijf. Hiervoor is het belangrijk om tenminste vijf onderdelen goed te regelen op uw website.

 • Het apparaat waarmee u de website bekijkt bepaalt het formaat van de website bij Responsive Webdesign.

  Responsive Webdesign

  U heeft een website waar u trots op bent. Maar heeft u eigenlijk wel bekeken hoe u website er op een mobiele telefoon of een tablet uitziet? Dat is namelijk erg belangrijk omdat het aantal smartphone- en tabletgebruikers nog steeds stijgt. Responsive Webdesign is de oplossing. Bekijken uw bezoekers uw website met een tablet of smartphone dan schaalt uw website automatisch mee naar een leesbaar en gebruiksvriendelijk formaat.

 • Rekening houden met browsers

  Zonder dat u het misschien weet, maakt u gebruik van een bepaalde webbrowser. Dit is het programma waarmee u websites bekijkt. Denkt u aan Internet Explorer, Mozilla Firefox of Google Chrome. Google Chrome is uitgegroeid tot de populairste webbrowser in zowel Nederland als België. Test u website eens op de verschillende browsers: Uw website wordt niet altijd hetzelfde weergegeven.

 • Een andere domeinnaam, subdomein of submap voor een nieuw product

  Subdomeinen of submappen

  Stelt u zich voor: U heeft verschillende vestigingen of u biedt uw website aan in verschillende talen. Kiest u dan voor subdomeinen of submappen? Een subdomein ziet Google als aparte pagina, terwijl een submap onderdeel is van dezelfde website. Kies voor een subdomein als u hele afwijkende producten in uw assortiment heeft. Kies voor submappen als dit niet het geval is. Het verschil wordt verder uitgelegd in het artikel.