• Geschreven door:

  Ben jij het volgende hacker-slachtoffer?

  Ben je in het bezit van een website en aangestoken met het virus van de heersende hackersvrees?

  Logisch! De afgelopen maand rapporteren kranten en nieuwssites in verband met de Turkijedeal over ten minste 1.500 gehackte Nederlandse sites door een Turks hackerscollectief. Daarnaast werd er deze maand ook gemeld door Google dat het aantal succesvolle hacks met 32 procent is gestegen. Noem het angstzaaien, maar dit zijn wel degelijk goede redenen om de beveiliging van uw website eens goed onder de loep te nemen en te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt.

  Steeds meer succesvolle hacks

  Hackers worden steeds succesvoller in het kraken van websites. Google meldt dat het aantal succesvolle hacks zelfs met 32 procent is gestegen en er een grote kans is dat dit alleen maar gaat groeien. Het doel van de aanvallen van hackers is onder andere het bemachtigen van financiële gegevens of het verspreiden van spam.

  Invloed op uw plaats in Google

  Wanneer je website niet goed beveiligd is, heeft dit dus al een groot nadeel: je website kan dan gehackt worden. Echter zit er nog een nadeel aan waar je misschien in eerste instantie niet aan hebt gedacht: een slecht-beveiligde website wordt afgestraft door Google. Google blokkeert de toegang voor gehackte websites die malware (schadelijke software) kunnen verspreiden, omdat dit schadelijk is voor de Google-browser Chrome. Andere internetbrowsers, zoals Safari en Firefox, hebben ook maatregelen genomen door de toegang te blokkeren. Als jouw website als onveilig wordt gemarkeerd, kan dit dus van grote invloed zijn op bezoekersaantallen.

  Searchtrends - Is jouw website goed beveiligd?

  Website beter beveiligen

  Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan door door middel van een aantal handelingen de beveiliging van je website te verbeteren. Dit kun je onder andere mogelijk maken door:

  • Veilige hosting

  Trap niet in aanbiedingen van gratis hosting of zeer goedkope hosting van bijvoorbeeld 1 euro per maand. Dit klinkt natuurlijk heel aantrekkelijkheid, maar dit soort aanbieders kunnen geen veiligheid en/of goede support bieden.

  • Wachtwoorden en gebruikersnamen te veranderen

  Zorg ervoor dat je wachtwoorden en gebruikersnamen complex zijn. Gebruik bijvoorbeeld niet simpelweg de naam van je bedrijf als inlognaam en zorg dat je wachtwoord uit meerdere tekens, letters en cijfers bestaat.

  • Installatie van veilige plugins en/of themes

  Wanneer je gebruikmaakt van WordPress heb je meestal weinig te vrezen: de meeste plugins en thema´s van WordPress zijn veilig. Echter kan er natuurlijk weleens een schadelijke plugin tussendoor glippen. Daarom is het verstandig om aan de hand van het aantal downloads en beoordelingen te controleren of je niks schadelijks installeert. Searchtrends maakt onder andere gebruik van de plugin Wordfence voor WordPress om jouw website optimaal te kunnen beveiligen.

  • Regelmatige updates

  Je kunt een WordPress-website automatisch laten updaten. Wanneer jouw website gehost wordt door Searchtrends, zorgen wij ervoor dat deze regelmatig wordt voorzien van de laatste updates.

  De bovenstaande punten zijn slechts enkele tips om de veiligheid van jouw website te verbeteren. Echter is het nog verstandiger om dit over te laten aan een gespecialiseerd internetbureau dat jouw website kan hosten en goede support biedt, zoals Searchtrends.

Featured blogs

 • Verbeter klantbeleving met video!

  In eerdere blogs hebben we het al gehad over het belang van video en met name video-SEO voor je online vindbaarheid. Goede vindbaarheid is van belang om nieuwe klanten te realiseren, maar je moet ze natuurlijk tegelijkertijd kunnen voorzien van functionele kwaliteit. Dit kan door middel van kwalitatieve online video´s.

 • Linkbuilding en een natuurlijke flow

  Linkbuilding is ook in 2017 nog steeds een krachtig middel om jouw online autoriteit en vindbaarheid in Google te vergroten. Benieuwd hoe het precies werkt? Lees in Nikkie´s blog meer over linkbuilding anno 2017.

 • Ben jij het volgende hacker-slachtoffer?

  Ben jij ook aangestoken met het virus van de heersende hackersvrees? Logisch! Hackerscollectieven zijn steeds actiever: Google meldt dat het aantal succesvolle hacks met 32 procent is gestegen. Een goede reden om jouw websitebeveiliging eens goed onder de loep te nemen!

 • De invloed van voice search op SEO in 2017

  ´Voice search´ wordt steeds meer gebruikt om Google-zoekopdrachten via de smartphone in te voeren. Er wordt verwacht dat dit in de loop van 2017 alleen maar meer gaat voorkomen. Dit is van invloed op SEO: door voice search gaat longtail in 2017 (en daarna!) nog belangrijker worden.

 • 7 tips voor zakelijk bloggen

  7 tips voor zakelijk bloggen

  Een zakelijk blog is dé plek om te laten zien dat je een expert bent in jouw vakgebied. Bovendien kan een blog je vindbaarheid in Google vergroten. Wil je beginnen met bloggen, maar weet je niet hoe? Lees deze 7 tips voor zakelijk bloggen en ga aan de slag!

 • Video-SEO: tips voor goede vindbaarheid

  Geef je SEO-strategie een upgrade door middel van video-SEO. Websites met video worden beter gewaardeerd in Google en daarbij toont Google steeds meer video’s in haar zoekresultaten. Hoe creëer je nu een goede video die geschikt is voor jouw bedrijf en jouw vindbaarheid zal bevorderen? Lees onze tips!

 • Maandelijkse zoekresultaten van de trefwoorden

  Trefwoordanalyse voor SEO-teksten

  Voordat je teksten gaat schrijven voor je website is het handig om te bedenken op welke trefwoorden je gevonden wilt worden. Door het uitvoeren van een trefwoordanalyse bekijk je waarop gebruikers zoeken en wat het aantal concurrerende pagina’s is. Zo kun je bepalen welke woorden je het beste kunt kiezen.

 • Video SEO: online beter vindbaar dankzij video

  Jouw SEO-strategie bestaat misschien al uit het optimaliseren van jouw Google-vindbaarheid door middel van social media en unieke content op je website. Wil je graag nog beter vindbaar worden en jouw bedrijf onderscheiden van de concurrent? Overweeg dan video SEO.

 • bedrijf online promoten

  Online je bedrijf promoten

  Je bedrijf online promoten is voor iedere ondernemer zinvol. Of je nu net je bedrijf hebt opgestart als zzp’er of al jaren een goedlopend bedrijf hebt en internet een beetje hebt laten liggen. Relatief gezien bestaat internet nog maar kort. Decennia lang adverteerden ondernemers vooral via huis-aan-huis-bladen, flyers en bijeenkomsten. Overigens hele goede manieren, maar […]

 • Verandering resultaten Google AdWords

  Verandering presentatie Google AdWords

  Heb jij al gezien dat de zoekresultaten in Google sinds een paar maanden anders worden getoond? De verandering in de weergave van Google AdWords heeft niet alleen een effect op het budget dat je aan Google AdWords kwijt bent. Ook kan het een impact hebben op de doorklikratio voor de positie van je organische zoekresultaten.

 • Update Google mobiele websites

  Mobiel vriendelijke website nóg belangrijker

  Begin mei komt Google met een nieuwe update. Het hebben van een website die ook geschikt is om te bezoeken op een smartphone of tablet is dan nog belangrijker. Deze update heeft effect op uw ranking als uw website nog niet responsive is. Waarom? Steeds meer internetgebruikers bezoeken websites op een smartphone.

 • SEO tips en trends 2016

  SEO tips voor 2016 – Wat gaat er veranderen?

  2015 loopt alweer op zijn einde en het nieuwe jaar komt in zicht. Wat zijn de verwachtingen voor de zoekmachine optimalisatie in het jaar 2016? Gaat er iets veranderen of niet? In de infographic vind je SEO tips voor jouw website of webshop waar je direct mee aan de slag kunt. Op die manier zorg je ook in 2016 voor een mooie en stabiele positie van je website of webshop in Google.

 • 10 SEO-tips om je website te optimaliseren

  10 tips om je website SEO-proof te maken

  Met de 10 tips in dit artikel kun je goed nagaan of je website geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Daarnaast kun je ook met de tips aan de slag als blijkt dat dit niet het geval is. Vind je dit lastig? Vraag dan een gratis website analyse aan en bekijk wat wij voor je kunnen doen.

 • Google Penquin update straft over optimalisatie af

  Google Panda & Google Penguїn

  Door het invoeren van de Google Panda en Penguїn update streeft Google ernaar low quality websites te filteren van de websites met unieke en waardevolle content. Wat houden de Google Panda en Penguїn ook alweer in?

 • Google Panda Update 4.2

  Google’s Panda Update 4.2

  De Panda Update 4.2. is de nieuwste update in het algoritme van Google. Google maakt kwalitatief hoogwaardige content die op de bezoeker is gericht en een positieve bezoekerservaring op de website daarbij belangrijker dan ooit. Dit heeft dan ook direct invloed op je ranking in Google.

 • Google geeft al aan of je website geschikt is voor mobiel

  Mobiel vriendelijke website vanaf morgen een must

  is uw website al mobiel vriendelijk? Vanaf morgen wordt dit een absolute must. Vanaf 21 april 2015 gaat Google namelijk op basis van meerdere factoren de mobiele vriendelijkheid van website beoordelen. Op basis daarvan wordt u website hoger in de mobiele zoekresultaten dan websites die niet mobiel vriendelijk zijn gebouwd.

 • Bij branding gaat het erom een gevoel of emotie bij uw merk te weeg te brengen©Jason Rogers, op Flickr. Licensie: Creative Commons BY 2.0

  Branding van uw merk

  Branding gaat om het creëren van een gevoel bij uw merk waarmee uw potentiële klanten zich identificeren. Hiervoor moet uw merk niet alleen onderscheidend zijn, maar ook een duidelijke boodschap hebben en de geloofwaardigheid van uw bedrijf versterken. Succesvolle branding begint ermee duidelijk voor ogen te hebben wat uw potentiële klanten nodig hebben.