Video-SEO: tips voor goede vindbaarheid
Geef je SEO-strategie een upgrade door middel van video-SEO. Websites met video worden beter gewaardeerd in Google en daarbij toont Google steeds meer video’s in haar zoekresultaten… Maar dat wist je natuurlijk al dankzij de vorige blog over video-SEO.
Hoe creëer je nu een goede video die geschikt is voor jouw bedrijf en jouw vindbaarheid zal bevorderen? Laat je selfiestick nog even liggen en de lens van je webcam afgeplakt: lees eerst onze tips!
1. Een professionele video
Een video op mijn website? Dat fix ik zo met mijn hypermoderne cameratelefoontoestel! Neen. De camera’s op smartphones zijn tegenwoordig natuurlijk van uitstekende kwaliteit, maar een echt mooie professionele video kun je er niet altijd mee maken (tenzij je uit bent op een nonchalante vlogger-feeling).
Natuurlijk wil je professioneel en kundig overkomen: doe dit dan ook met een professionele video. Het is aan te raden om dit uit te besteden aan een bedrijf dat dit op professionele wijze kan uitvoeren. Veel internetmarketingbedrijven kunnen dit voor jou realiseren.
2. Geef je video relevante inhoud
Zorg dat de video echt inhoud heeft: wat is relevante informatie voor jouw potentiële klant? Net als bij tekstuele SEO is dit van belang. Ga niet alleen een video maken omdat het van deze tijd is, maar informeer daadwerkelijk.
3. Waar wil je op gevonden worden?
Bekijk goed op welke trefwoorden je gevonden wil worden en zet deze in je titel. YouTube waardeert het eerste woord in de titel het hoogst, dus zorg dat jouw belangrijkste trefwoord ook op deze plek staat.
Ook de beschrijving van je video draagt bij aan de vindbaarheid. Leg in je beschrijving kort uit waar de video over gaat en verwerk hier trefwoorden en tags in. Plaats ook links naar je website of social media in de beschrijving.
Zorg dat je video, wanneer je deze gaat uploaden in YouTube, ook een goed trefwoord als bestandsnaam heeft (en bijvoorbeeld niet ‘videovoorwebsite’ of ‘video1234567’).
4. Ondertiteling
Ook door middel van ondertiteling kan Google beoordelen waar je video over gaat en of het relevant is voor de zoeker. Voeg daarom ondertiteling in je video toe.
5. Reacties
Vraag aan de kijkers van je video om een reactie achter te laten. Doe dit bijvoorbeeld door dit direct te vragen in je video. De reacties van jouw kijkers zorgen voor gratis extra content. Deze content is goed voor je vindbaarheid: wanneer jouw video veel reacties heeft, is dit volgens YouTube waardevol en kom je hoger te staan in de zoekresultaten.
6. Thumbnail
Bij de zoekresultaten wordt een plaatje getoond (thumbnail). Zorg ervoor dat deze aantrekkelijk is: zo is de kans groter dat jouw video wordt aangeklikt .
7. Delen
Deel je video! Plaats je video op je website, maar vooral ook op je socialmedia-kanalen: zo komt het gemakkelijk terecht bij jouw volgers en kan het eventueel ook door anderen gedeeld worden.
Laat het maken van jouw video over aan een professional: besteed het uit aan een internetmarketingbedrijf zoals Searchtrends. Naast het maken van de video kan een internetmarketingbedrijf ook de video-SEO volledig op zich nemen, zonder dat jij er enig omkijken naar hebt.