• Geschreven door:

  Video SEO: online beter vindbaar dankzij video

  Wat is jouw SEO-strategie?

  Als bedrijf dat zich online wilt verkopen, heb jij natuurlijk allang een SEO-strategie. Niet? Dan raad ik je aan achter de pc te kruipen en er eens wat vaart achter te zetten. Laat je Pokémon Go-strategie even voor wat het is en focus op die SEO-strategie: klanten vangen zul je!

  Jouw SEO-strategie bestaat misschien al uit het optimaliseren van jouw Google-vindbaarheid door middel van social media en unieke content op je website. Wil je graag nog beter vindbaar worden en jouw bedrijf onderscheiden van de concurrent? Overweeg dan video SEO.

  Wat is video SEO?

  video seoGoede vindbaarheid in Google kun je dus realiseren door middel van SEO. Je kunt meer lezen over SEO in onze eerdere blogs, maar vooruit, hier volgt alsnog een korte toelichting:

  SEO staat voor Search Engine Optimisation oftewel zoekmachine-optimalisatie. SEO wordt toegepast binnen een website: deze optimaliseer je voor de zoekresultaten binnen Google door middel van tekstuele content die goed opgepikt kan worden door Google.

  Ook video’s worden in de zoekresultaten van Google weergegeven: dit is waar video SEO bij komt kijken. Bij video SEO draait het om de zoekmachine-optimalisatie van video’s. Dit zou ertoe moeten leiden dat de video’s (en de gerelateerde website) een hogere positie krijgen in de zoekresultaten van Google en op YouTube.

  Hoe maak je optimale video SEO?

  Als je je video wil laten bijdragen aan een betere vindbaarheid in Google, is het noodzakelijk om video’s te optimaliseren. Google kan geen video lezen: jij moet schrijven waar de video over gaat, zodat Google hem kan lezen. Je moet dus extra informatie toevoegen om Google in staat te stellen de video te analyseren en indexeren. Met die informatie kan Google de relevantie en kwaliteit van de content bepalen en toespitsen op Google-zoekopdrachten.

  Bij deze zoekopdrachten is longtail van belang: je mag niet verwachten dat jouw video hoog in de zoekresultaten komt te staan met een korte, algemene beschrijving, zoals ‘design meubels’. Bij longtail is het van belang de trefwoorden specifieker te formuleren en dus ook te laten scoren op specifieke opdrachten, zoals ‘moderne design meubels op maat’.
  Verder zijn praktische video’s geschikter voor Google dan algemene, informatieve video’s. Bij praktische video’s wordt namelijk een vraag beantwoord waar een gebruiker op kan zoeken (‘Hoe werkt dit?’), terwijl een commerciële video minder goed scoort omdat mensen minder geneigd zijn hier een zoekopdracht voor in te voeren (zoals ‘Product X van bedrijf Z’).

  Video SEO op jouw website

  Een simpele reden waarom video SEO iets is voor jouw bedrijf en website: Google waardeert websites met video hoger dan websites zonder video. Maar! Als je hiervan wilt profiteren, moet de rest van de SEO-kwaliteit van jouw website ook voor elkaar zijn: het is niet zo dat een website met weinig en niet-unieke content, maar mét video goed scoort.
  Dit kan een buitenkansje zijn wanneer je bijvoorbeeld steeds maar niet die ene concurrent voorbij kan klimmen op de zoekresultatenladder van Google. Wanneer jullie bijna even waardevol worden beoordeeld door Google, maar jij wel video hebt en de concurrent niet, is er een grote kans dat Google jou hoger zet in de resultaten.

  Waarom is video SEO noodzakelijk?

  Met video SEO sla je twee vliegen in een klap: je hebt de kans om beter gevonden te worden in Google en geeft de consument waar hij naar op zoek is. Consumenten laten zich namelijk steeds meer overtuigen door video’s en minder door teksten en foto’s.

  Het is niet gemakkelijk hoor, video SEO: je moet de juiste content hebben en de juiste beschrijvingen om met deze SEO-strategie getraceerd te worden door Google. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat het filmpje van mooie kwaliteit is: bij slechte kwaliteit klikken mensen toch weer weg en zullen ze minder interesse hebben in jouw diensten.

  Wanneer het maken van een SEO video te veel kostbare tijd inneemt en je misschien niet zo goed weet hoe je dit professioneel kan aanpakken, raden wij je aan om een internet-marketingbedrijf in te schakelen die dit voor jou doet.

Featured blogs

 • Verbeter klantbeleving met video!

  In eerdere blogs hebben we het al gehad over het belang van video en met name video-SEO voor je online vindbaarheid. Goede vindbaarheid is van belang om nieuwe klanten te realiseren, maar je moet ze natuurlijk tegelijkertijd kunnen voorzien van functionele kwaliteit. Dit kan door middel van kwalitatieve online video´s.

 • Linkbuilding en een natuurlijke flow

  Linkbuilding is ook in 2017 nog steeds een krachtig middel om jouw online autoriteit en vindbaarheid in Google te vergroten. Benieuwd hoe het precies werkt? Lees in Nikkie´s blog meer over linkbuilding anno 2017.

 • Ben jij het volgende hacker-slachtoffer?

  Ben jij ook aangestoken met het virus van de heersende hackersvrees? Logisch! Hackerscollectieven zijn steeds actiever: Google meldt dat het aantal succesvolle hacks met 32 procent is gestegen. Een goede reden om jouw websitebeveiliging eens goed onder de loep te nemen!

 • De invloed van voice search op SEO in 2017

  ´Voice search´ wordt steeds meer gebruikt om Google-zoekopdrachten via de smartphone in te voeren. Er wordt verwacht dat dit in de loop van 2017 alleen maar meer gaat voorkomen. Dit is van invloed op SEO: door voice search gaat longtail in 2017 (en daarna!) nog belangrijker worden.

 • 7 tips voor zakelijk bloggen

  7 tips voor zakelijk bloggen

  Een zakelijk blog is dé plek om te laten zien dat je een expert bent in jouw vakgebied. Bovendien kan een blog je vindbaarheid in Google vergroten. Wil je beginnen met bloggen, maar weet je niet hoe? Lees deze 7 tips voor zakelijk bloggen en ga aan de slag!

 • Video-SEO: tips voor goede vindbaarheid

  Geef je SEO-strategie een upgrade door middel van video-SEO. Websites met video worden beter gewaardeerd in Google en daarbij toont Google steeds meer video’s in haar zoekresultaten. Hoe creëer je nu een goede video die geschikt is voor jouw bedrijf en jouw vindbaarheid zal bevorderen? Lees onze tips!

 • Maandelijkse zoekresultaten van de trefwoorden

  Trefwoordanalyse voor SEO-teksten

  Voordat je teksten gaat schrijven voor je website is het handig om te bedenken op welke trefwoorden je gevonden wilt worden. Door het uitvoeren van een trefwoordanalyse bekijk je waarop gebruikers zoeken en wat het aantal concurrerende pagina’s is. Zo kun je bepalen welke woorden je het beste kunt kiezen.

 • Video SEO: online beter vindbaar dankzij video

  Jouw SEO-strategie bestaat misschien al uit het optimaliseren van jouw Google-vindbaarheid door middel van social media en unieke content op je website. Wil je graag nog beter vindbaar worden en jouw bedrijf onderscheiden van de concurrent? Overweeg dan video SEO.

 • bedrijf online promoten

  Online je bedrijf promoten

  Je bedrijf online promoten is voor iedere ondernemer zinvol. Of je nu net je bedrijf hebt opgestart als zzp’er of al jaren een goedlopend bedrijf hebt en internet een beetje hebt laten liggen. Relatief gezien bestaat internet nog maar kort. Decennia lang adverteerden ondernemers vooral via huis-aan-huis-bladen, flyers en bijeenkomsten. Overigens hele goede manieren, maar […]

 • Verandering resultaten Google AdWords

  Verandering presentatie Google AdWords

  Heb jij al gezien dat de zoekresultaten in Google sinds een paar maanden anders worden getoond? De verandering in de weergave van Google AdWords heeft niet alleen een effect op het budget dat je aan Google AdWords kwijt bent. Ook kan het een impact hebben op de doorklikratio voor de positie van je organische zoekresultaten.

 • Update Google mobiele websites

  Mobiel vriendelijke website nóg belangrijker

  Begin mei komt Google met een nieuwe update. Het hebben van een website die ook geschikt is om te bezoeken op een smartphone of tablet is dan nog belangrijker. Deze update heeft effect op uw ranking als uw website nog niet responsive is. Waarom? Steeds meer internetgebruikers bezoeken websites op een smartphone.

 • SEO tips en trends 2016

  SEO tips voor 2016 – Wat gaat er veranderen?

  2015 loopt alweer op zijn einde en het nieuwe jaar komt in zicht. Wat zijn de verwachtingen voor de zoekmachine optimalisatie in het jaar 2016? Gaat er iets veranderen of niet? In de infographic vind je SEO tips voor jouw website of webshop waar je direct mee aan de slag kunt. Op die manier zorg je ook in 2016 voor een mooie en stabiele positie van je website of webshop in Google.

 • 10 SEO-tips om je website te optimaliseren

  10 tips om je website SEO-proof te maken

  Met de 10 tips in dit artikel kun je goed nagaan of je website geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Daarnaast kun je ook met de tips aan de slag als blijkt dat dit niet het geval is. Vind je dit lastig? Vraag dan een gratis website analyse aan en bekijk wat wij voor je kunnen doen.

 • Google Penquin update straft over optimalisatie af

  Google Panda & Google Penguїn

  Door het invoeren van de Google Panda en Penguїn update streeft Google ernaar low quality websites te filteren van de websites met unieke en waardevolle content. Wat houden de Google Panda en Penguїn ook alweer in?

 • Google Panda Update 4.2

  Google’s Panda Update 4.2

  De Panda Update 4.2. is de nieuwste update in het algoritme van Google. Google maakt kwalitatief hoogwaardige content die op de bezoeker is gericht en een positieve bezoekerservaring op de website daarbij belangrijker dan ooit. Dit heeft dan ook direct invloed op je ranking in Google.

 • Google geeft al aan of je website geschikt is voor mobiel

  Mobiel vriendelijke website vanaf morgen een must

  is uw website al mobiel vriendelijk? Vanaf morgen wordt dit een absolute must. Vanaf 21 april 2015 gaat Google namelijk op basis van meerdere factoren de mobiele vriendelijkheid van website beoordelen. Op basis daarvan wordt u website hoger in de mobiele zoekresultaten dan websites die niet mobiel vriendelijk zijn gebouwd.

 • Bij branding gaat het erom een gevoel of emotie bij uw merk te weeg te brengen©Jason Rogers, op Flickr. Licensie: Creative Commons BY 2.0

  Branding van uw merk

  Branding gaat om het creëren van een gevoel bij uw merk waarmee uw potentiële klanten zich identificeren. Hiervoor moet uw merk niet alleen onderscheidend zijn, maar ook een duidelijke boodschap hebben en de geloofwaardigheid van uw bedrijf versterken. Succesvolle branding begint ermee duidelijk voor ogen te hebben wat uw potentiële klanten nodig hebben.