• Geschreven door: UPAAdmin

  YouTube voor bedrijven

  Zoals u waarschijnlijk wel weet, kunt u op YouTube video’s uploaden zodat ze voor iedereen te bekijken zijn. Voor Esmee Denters en Justin Bieber betekende YouTube het begin van hun zangcarrière omdat hun video’s door niemand minder dan Justin Timberlake en Oprah werden bekeken en het balletje vervolgens ging rollen.

  Vergroot uw online zichtbaarheid met YouTube

  Ook bedrijven ontdekken tegenwoordig steeds meer de voordelen van YouTube. Zo kunt u met YouTube uw online zichtbaarheid vergroten. Het is een ideaal platform om uw bedrijf en merk op de kaart te zetten.

  Een paar cijfers van YouTube op een rij

  YouTube is op Google na de grootste zoekmachine ter wereld en het grootste videoplatform ter wereld. De cijfers liegen er niet om:

  • Begin 2012 werd er elke minuut 60 uur aan beeldmateriaal op YouTube geupload. Per seconde is dat één uur aan videomateriaal.
  • Op YouTube worden meer dan vier miljard filmpjes per dag bekeken.
  • Per maand bezoeken meer dan 800 miljoen mensen YouTube. Voor Nederland alleen zijn dat er 9 miljoen.
  • Er worden per dag 600 miljoen YouTubefilmpjes met een mobiele telefoon bekeken.

  U kunt daarom wel nagaan waarom het een voordeel is als u ook op YouTube te vinden bent. Dat doet u door een videokanaal te maken. Een videokanaal is als het ware een verlengstuk van uw website.

  Een video voor uw videokanaal

  Voordat u een videokanaal maakt is het van belang dat u daarvoor ook videomateriaal heeft dat u kunt uploaden. Er zijn verschillende soorten online-video’s en het mooiste is dat een video niet duur hoeft te zijn. Meer weten? Uw opties voor online-video bespreken we graag met u.

  Het belangrijkste om u te realiseren als u kiest voor een online-video via YouTube is dat u zonder een goede strategie niet ver(der) komt.
  Stel uzelf daarom de volgende vragen:

  • Wie is mijn doelgroep? Is het interessant voor mijn doelgroep en de branche waarin ik werk om online-video in te zetten?
  • Wat doet mijn doelgroep op YouTube? Welke video’s vinden zij interessant?
  • Wat doen mijn concurrenten? Kan ik met hen concurreren?
  • Waar bevindt uw doelgroep zich? U kunt u met YouTube richten op specifieke regio’s.
  • Welke boodschap wil ik overdragen? Moet de nadruk komen te liggen op kennismaken, mijn expertise laten zien of verkoop? How-to filmpjes (instructievideo’s) doen het vaak goed.
  • Welk doelen wil ik met mijn online-video op YouTube behalen? Met de YouTube statistieken kunt u precies zien waar uw bezoekers vandaan komen, hoe lang ze de video hebben bekeken en of ze uw video leuk vonden. Een goede indicatie daarvoor is als uw video bijvoorbeeld vaak geliked of gedeeld wordt.

  Heeft u uw strategie uitgestippeld? Dan is het tijd om uw online-video te realiseren.

  Het videokanaal op YouTube

  Is de online-video af is, plaatst u deze op uw eigen YouTube-videokanaal. U kunt uw kanaal in dezelfde huisstijl inrichten als uw website. Ook geeft u een beschrijving over uw bedrijf en linkt u direct door naar onder meer uw website en uw Facebook- en Twitteraccount (als daar sprake van is natuurlijk).
  Bekijk hier het voorbeeld van het Searchtrends YouTube-kanaal.

  Uw YouTube videokanaal kunt u in uw eigen huisstijl opmaken

  Op uw YouTube-kanaal kunt u uw video’s geordend weergeven. Bezoekers van uw kanaal hebben de mogelijkheid zich te abonneren op uw kanaal. Dat betekent dat zij een melding krijgen elke keer als u een nieuwe video plaatst. Op die manier houdt u automatisch contact met uw abonnees.
  Door het gebruik van Video SEO (zoekwoorden) zorgt u er niet alleen voor dat u hoger in de zoekmachine eindigt, ook wordt uw video vaker bekeken wat goed is voor uw naamsbekendheid.

  Wilt u meer informatie of hulp bij het inrichten van uw YouTube-kanaal? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag op weg.

Featured blogs

 • Het geheim van interactieve video’s!

  Tegenwoordig zie je online steeds meer video´s van bedrijven voorbijkomen. Je vraagt je misschien af: helpt dit echt? Toch wel! Met name door je video´s interactief te maken, kun je jouw klanten triggeren om actie te ondernemen. In dit artikel lees je waarom een video nut heeft, wat je doelen kunnen zijn met een video […]

 • Profiteer ook van video-klantenreviews!

  Het vertrouwen winnen van nieuwe, potentiële klanten? Schakel actief je huidige klantenbestand in met videoreviews!

 • Facebook + Video = ´Watch´

  Surprise, surprise! Facebook heeft haar nieuwste videodienst Watch aangekondigd! …Toch niet zo heel verrast? Wij ook niet.

  Wat is Watch precies? Wat gaat dit betekenen voor jouw Facebookbeleving en wat kun je er zelf mee? We proberen deze vragen voor je te beantwoorden.

 • Verbeter klantbeleving met video!

  In eerdere blogs hebben we het al gehad over het belang van video en met name video-SEO voor je online vindbaarheid. Goede vindbaarheid is van belang om nieuwe klanten te realiseren, maar je moet ze natuurlijk tegelijkertijd kunnen voorzien van functionele kwaliteit. Dit kan door middel van kwalitatieve online video´s.

 • Video SEO: online beter vindbaar dankzij video

  Jouw SEO-strategie bestaat misschien al uit het optimaliseren van jouw Google-vindbaarheid door middel van social media en unieke content op je website. Wil je graag nog beter vindbaar worden en jouw bedrijf onderscheiden van de concurrent? Overweeg dan video SEO.

 • Adverteren op YouTube

  Adverteren op YouTube

  Adverteren op YouTube is erg eenvoudig en staat bekend als True View adverteren. U kunt op vier manieren adverteren op YouTube. Zo kunt u ervoor kiezen om helemaal bovenaan de pagina met uw video te adverteren als YouTube-gebruikers op YouTube zoeken of voorafgaand aan een video. U betaalt pas wanneer uw advertentie in zijn geheel wordt bekeken.

 • Online-video wordt verspreid op YouTube

  YouTube grote kans voor MKB

  YouTube is een ideaal platform om uw online zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast zorgt u er met YouTube ook nog eens voor dat u hoger eindigt in de zoekresultaten van de zoekmachine. Maak een videokanaal op YouTube aan en plaats uw online-filmpjes. Hoe en waarom u dat doet, leest u in het artikel.

 • Online Video voor uw bedrijf biedt veel voordelen

  Online Video voor het MKB

  Juist voor bedrijven wordt online video wordt steeds populairder. Online video kent dan ook veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld teksten. Niet alleen is online video gemakkelijker dan tekst ook is het persoonlijker. Daarnaast is het ook goed voor uw online vindbaarheid omdat de bezoekers langer op uw website blijven (om de video te bekijken). Kiest u ervoor een online video te laten maken, kijk dan ook of u kiest voor een bedrijfs- of productvideo.