• Geschreven door:

  Verbeter klantbeleving met video!

  Als fervent lezer van de Searchtrends-blogs had je het misschien al door: video is het!

  Het? Je leest het goed: helemaal van nu, niet te missen, niet te negeren en niet meer over het hoofd te zien. Dit kunnen we niet vaak genoeg benadrukken.

  In eerdere blogs hebben we het al gehad over het belang van video en met name video-SEO voor je vindbaarheid in populaire zoekmachines, zoals Google en YouTube. Goede vindbaarheid is van belang om nieuwe klanten te realiseren, maar je moet ze natuurlijk tegelijkertijd kunnen voorzien van functionele kwaliteit. Dit kan door middel van kwalitatieve video´s, waardoor de klantbeleving groeit en de klant geïnteresseerd blijft of wordt in jouw diensten en/of producten.

  Soorten online video´s

  Video´s die aantrekkelijk kunnen zijn voor jouw klanten zijn bijvoorbeeld een productvideo, een bedrijfsvideo of een motion graphic. Voor iedere branche en doelgroep zijn er meerdere geschikte video´s te gebruiken. Of je nu een startend bedrijf zoekend naar klanten of een gevestigde naam met een ruim klantenbestand bent: door middel van video kun je klanten aantrekken, maar in potentie ook behouden.

  Productvideo

  50730335_mDoor middel van een productvideo kun je producten en/of diensten voorstellen aan klanten op aantrekkelijke wijze. Hiermee kun je de interesse wekken: toon de voordelen van jouw dienst/product en verleid tot een eerste online kennismaking, die uiteindelijk zou kunnen leiden tot een eerste aankoop.

  Een productvideo is eigenlijk een soort fotoslideshow voorzien van tekst en achtergrondmuziek. In de productvideo wordt een aantal foto´s achter elkaar geshowd in een video die maximaal 1 minuut duurt. De foto´s worden natuurlijk op een pakkende manier getoond en voorzien van tekst om meer informatie te geven aan de klant.

  Wil je het helemaal afmaken? Voorzie de video dan ook van een voice-over: achterover geleund luisteren naar een charmant, verlokkelijk stemgeluid dat voorziet van informatie is voor velen een stuk aantrekkelijker dan actief mee te moeten lezen! Daarbij kun je zo ook de video-SEO meteen boosten door de voice-over te ondertitelen.

  Bekijk hier een voorbeeld van een productvideo: Boerenversbox

  Bedrijfsvideo

  Met een bedrijfsvideo stel je jouw bedrijf voor aan klanten. In de bedrijfsvideo geef je binnen 1 tot 3 minuten een kijkje achter de schermen: je laat zien hoe je te werk gaat, waar je werkzaam bent en toont de klant de persoonlijke kant van jouw bedrijf waar hij/zij zich wellicht ook mee kan identificeren. Personal branding wordt dit ook wel genoemd. Dit kan een belangrijke troef zijn om klanten te behouden, maar ook om nieuwe klanten te kunnen realiseren.

  Bekijk hier een voorbeeld van een bedrijfsvideo: Core HR

  Motion Graphic

  Zou je graag een bedrijfsvideo willen maar werk je altijd op verschillende locaties of zijn jouw werkzaamheden niet goed in beeld te brengen? Dan is een motion graphic-video een ideale oplossing! Een motion graphic is een video waarin alles is geanimeerd. In deze animatie-video toon je wat jouw bedrijf precies uitvoert. Ook hierbij is het aan te raden de video te voorzien van een goede voice-over.

  Een motion graphic leent zich ook uitstekend als instructievideo. Door middel van een instructievideo kun je klanten voorzien van support en toelichting geven. Zo kom je de klant tegemoet en draag je ook bij aan de klantbeleving.

  Bekijk hier een voorbeeld van een motion graphic: Searchtrends – Wat is Responsive Webdesign?

  Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een professionele video voor uw bedrijf? Of zou je graag willen weten welke soort video het meest geschikt is voor jouw branche? Neem contact op met Searchtrends: wij kunnen je voorzien van een passend advies.

Featured blogs

 • Verbeter klantbeleving met video!

  In eerdere blogs hebben we het al gehad over het belang van video en met name video-SEO voor je online vindbaarheid. Goede vindbaarheid is van belang om nieuwe klanten te realiseren, maar je moet ze natuurlijk tegelijkertijd kunnen voorzien van functionele kwaliteit. Dit kan door middel van kwalitatieve online video´s.

 • Linkbuilding en een natuurlijke flow

  Linkbuilding is ook in 2017 nog steeds een krachtig middel om jouw online autoriteit en vindbaarheid in Google te vergroten. Benieuwd hoe het precies werkt? Lees in Nikkie´s blog meer over linkbuilding anno 2017.

 • Ben jij het volgende hacker-slachtoffer?

  Ben jij ook aangestoken met het virus van de heersende hackersvrees? Logisch! Hackerscollectieven zijn steeds actiever: Google meldt dat het aantal succesvolle hacks met 32 procent is gestegen. Een goede reden om jouw websitebeveiliging eens goed onder de loep te nemen!

 • De invloed van voice search op SEO in 2017

  ´Voice search´ wordt steeds meer gebruikt om Google-zoekopdrachten via de smartphone in te voeren. Er wordt verwacht dat dit in de loop van 2017 alleen maar meer gaat voorkomen. Dit is van invloed op SEO: door voice search gaat longtail in 2017 (en daarna!) nog belangrijker worden.

 • 7 tips voor zakelijk bloggen

  7 tips voor zakelijk bloggen

  Een zakelijk blog is dé plek om te laten zien dat je een expert bent in jouw vakgebied. Bovendien kan een blog je vindbaarheid in Google vergroten. Wil je beginnen met bloggen, maar weet je niet hoe? Lees deze 7 tips voor zakelijk bloggen en ga aan de slag!

 • Video-SEO: tips voor goede vindbaarheid

  Geef je SEO-strategie een upgrade door middel van video-SEO. Websites met video worden beter gewaardeerd in Google en daarbij toont Google steeds meer video’s in haar zoekresultaten. Hoe creëer je nu een goede video die geschikt is voor jouw bedrijf en jouw vindbaarheid zal bevorderen? Lees onze tips!

 • Maandelijkse zoekresultaten van de trefwoorden

  Trefwoordanalyse voor SEO-teksten

  Voordat je teksten gaat schrijven voor je website is het handig om te bedenken op welke trefwoorden je gevonden wilt worden. Door het uitvoeren van een trefwoordanalyse bekijk je waarop gebruikers zoeken en wat het aantal concurrerende pagina’s is. Zo kun je bepalen welke woorden je het beste kunt kiezen.

 • Video SEO: online beter vindbaar dankzij video

  Jouw SEO-strategie bestaat misschien al uit het optimaliseren van jouw Google-vindbaarheid door middel van social media en unieke content op je website. Wil je graag nog beter vindbaar worden en jouw bedrijf onderscheiden van de concurrent? Overweeg dan video SEO.

 • bedrijf online promoten

  Online je bedrijf promoten

  Je bedrijf online promoten is voor iedere ondernemer zinvol. Of je nu net je bedrijf hebt opgestart als zzp’er of al jaren een goedlopend bedrijf hebt en internet een beetje hebt laten liggen. Relatief gezien bestaat internet nog maar kort. Decennia lang adverteerden ondernemers vooral via huis-aan-huis-bladen, flyers en bijeenkomsten. Overigens hele goede manieren, maar […]

 • Verandering resultaten Google AdWords

  Verandering presentatie Google AdWords

  Heb jij al gezien dat de zoekresultaten in Google sinds een paar maanden anders worden getoond? De verandering in de weergave van Google AdWords heeft niet alleen een effect op het budget dat je aan Google AdWords kwijt bent. Ook kan het een impact hebben op de doorklikratio voor de positie van je organische zoekresultaten.

 • Update Google mobiele websites

  Mobiel vriendelijke website nóg belangrijker

  Begin mei komt Google met een nieuwe update. Het hebben van een website die ook geschikt is om te bezoeken op een smartphone of tablet is dan nog belangrijker. Deze update heeft effect op uw ranking als uw website nog niet responsive is. Waarom? Steeds meer internetgebruikers bezoeken websites op een smartphone.

 • SEO tips en trends 2016

  SEO tips voor 2016 – Wat gaat er veranderen?

  2015 loopt alweer op zijn einde en het nieuwe jaar komt in zicht. Wat zijn de verwachtingen voor de zoekmachine optimalisatie in het jaar 2016? Gaat er iets veranderen of niet? In de infographic vind je SEO tips voor jouw website of webshop waar je direct mee aan de slag kunt. Op die manier zorg je ook in 2016 voor een mooie en stabiele positie van je website of webshop in Google.

 • 10 SEO-tips om je website te optimaliseren

  10 tips om je website SEO-proof te maken

  Met de 10 tips in dit artikel kun je goed nagaan of je website geoptimaliseerd is voor de zoekmachines. Daarnaast kun je ook met de tips aan de slag als blijkt dat dit niet het geval is. Vind je dit lastig? Vraag dan een gratis website analyse aan en bekijk wat wij voor je kunnen doen.

 • Google Penquin update straft over optimalisatie af

  Google Panda & Google Penguїn

  Door het invoeren van de Google Panda en Penguїn update streeft Google ernaar low quality websites te filteren van de websites met unieke en waardevolle content. Wat houden de Google Panda en Penguїn ook alweer in?

 • Google Panda Update 4.2

  Google’s Panda Update 4.2

  De Panda Update 4.2. is de nieuwste update in het algoritme van Google. Google maakt kwalitatief hoogwaardige content die op de bezoeker is gericht en een positieve bezoekerservaring op de website daarbij belangrijker dan ooit. Dit heeft dan ook direct invloed op je ranking in Google.

 • Google geeft al aan of je website geschikt is voor mobiel

  Mobiel vriendelijke website vanaf morgen een must

  is uw website al mobiel vriendelijk? Vanaf morgen wordt dit een absolute must. Vanaf 21 april 2015 gaat Google namelijk op basis van meerdere factoren de mobiele vriendelijkheid van website beoordelen. Op basis daarvan wordt u website hoger in de mobiele zoekresultaten dan websites die niet mobiel vriendelijk zijn gebouwd.

 • Bij branding gaat het erom een gevoel of emotie bij uw merk te weeg te brengen©Jason Rogers, op Flickr. Licensie: Creative Commons BY 2.0

  Branding van uw merk

  Branding gaat om het creëren van een gevoel bij uw merk waarmee uw potentiële klanten zich identificeren. Hiervoor moet uw merk niet alleen onderscheidend zijn, maar ook een duidelijke boodschap hebben en de geloofwaardigheid van uw bedrijf versterken. Succesvolle branding begint ermee duidelijk voor ogen te hebben wat uw potentiële klanten nodig hebben.