• Geschreven door:

  Profiteer ook van video-klantenreviews!

  Donkere wolken pakten zich samen en een Joy Division-nummer speelde in mijn hart: het vest op mijn Zalando-verlanglijstje was uitverkocht. Met het gevoel dat ik zonder dit vest mijn leven niet kon voortzetten, struinde ik ijverig het world wide web af op zoek naar een verborgen webshop die mijn droomvest nog wel verkocht.

  Zonnestralen! Hoop! Daar in de krochten van de Googleresultaten rees de beloofde webshop op! Ze hadden mijn vest, in mijn maat en zelfs met korting! Nu moest ik alleen nog even controleren of deze webshop wel betrouwbaar was en… Geen referentie te vinden. Sluit af. Log uit. Shut down. Ik kon bij nader inzien toch wel leven zonder dat vest.

  Als je geen blauwtje wil lopen bij een bedrijf en zo veilig mogelijk te werk wil gaan, check je referenties van klanten oftewel ´reviews´. Hoe komt dit eigenlijk? Waarom voelt een review veilig? En hoe speel je hier als bedrijf op in?

   

  49513316_m

  Vertrouwen winnen via huidige klanten

  Misschien ben ik te direct, maar ik bedoel het echt niet onaardig: jouw potentiële klanten vertrouwen je (nog!) niet. Je hebt die mooie website, een handig contactformulier en zelfs professionele foto´s van je producten en projecten en toch blijft die websitebezoeker twijfelend aan de weg naar jouw dienst staan. Hoe komt dit?

  Identificatie

  We spiegelen ons aan anderen en willen ons kunnen identificeren. Hierdoor vertrouw je bijvoorbeeld snel op informatie van kennissen: als een kennis je een product of bedrijf aanprijst, ben je gauw geneigd hier ook naar op zoek te gaan en dit als betrouwbare informatie te beoordelen. Je kunt je in de beleving van die kennis verplaatsen, waardoor je bereid bent hun advies op te volgen. Met een online referentie van een klant werkt dit, ondanks dat je deze persoon niet kent, ongeveer hetzelfde. Je kent degene die de review achterlaat misschien niet, maar omdat deze persoon geen commerciële doeleinden heeft om jou over te willen halen, vertrouw je haar/hem. Je kunt dit effect nog eens versterken door middel van video.

  Waarom werkt een videoreview nog beter?

  Video laat de persoon achter de review zien. Doordat deze persoon in beeld wordt gebracht, is de identificatie sterker. Je wint hiermee het vertrouwen van de klant en laat op een betrouwbare wijze zien dat je aan de verwachtingen kan voldoen.

  Professionele videoreview

  Zaak is wel dat je deze video goed aanpakt, dus er komen wat ´moetjes´ bij kijken: de video zelf moet professioneel zijn en de persoon voor de camera moet op haar/zijn gemak zijn. De review moet op natuurlijke wijze worden overgebracht, zonder dat dit te ingestudeerd of ongemakkelijk overkomt. Ander sla je de plank mis.

   

Featured blogs

 • Het geheim van interactieve video’s!

  Tegenwoordig zie je online steeds meer video´s van bedrijven voorbijkomen. Je vraagt je misschien af: helpt dit echt? Toch wel! Met name door je video´s interactief te maken, kun je jouw klanten triggeren om actie te ondernemen. In dit artikel lees je waarom een video nut heeft, wat je doelen kunnen zijn met een video […]

 • Profiteer ook van video-klantenreviews!

  Het vertrouwen winnen van nieuwe, potentiële klanten? Schakel actief je huidige klantenbestand in met videoreviews!

 • Facebook + Video = ´Watch´

  Surprise, surprise! Facebook heeft haar nieuwste videodienst Watch aangekondigd! …Toch niet zo heel verrast? Wij ook niet.

  Wat is Watch precies? Wat gaat dit betekenen voor jouw Facebookbeleving en wat kun je er zelf mee? We proberen deze vragen voor je te beantwoorden.

 • Verbeter klantbeleving met video!

  In eerdere blogs hebben we het al gehad over het belang van video en met name video-SEO voor je online vindbaarheid. Goede vindbaarheid is van belang om nieuwe klanten te realiseren, maar je moet ze natuurlijk tegelijkertijd kunnen voorzien van functionele kwaliteit. Dit kan door middel van kwalitatieve online video´s.

 • Video SEO: online beter vindbaar dankzij video

  Jouw SEO-strategie bestaat misschien al uit het optimaliseren van jouw Google-vindbaarheid door middel van social media en unieke content op je website. Wil je graag nog beter vindbaar worden en jouw bedrijf onderscheiden van de concurrent? Overweeg dan video SEO.

 • Adverteren op YouTube

  Adverteren op YouTube

  Adverteren op YouTube is erg eenvoudig en staat bekend als True View adverteren. U kunt op vier manieren adverteren op YouTube. Zo kunt u ervoor kiezen om helemaal bovenaan de pagina met uw video te adverteren als YouTube-gebruikers op YouTube zoeken of voorafgaand aan een video. U betaalt pas wanneer uw advertentie in zijn geheel wordt bekeken.

 • Online-video wordt verspreid op YouTube

  YouTube grote kans voor MKB

  YouTube is een ideaal platform om uw online zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast zorgt u er met YouTube ook nog eens voor dat u hoger eindigt in de zoekresultaten van de zoekmachine. Maak een videokanaal op YouTube aan en plaats uw online-filmpjes. Hoe en waarom u dat doet, leest u in het artikel.

 • Online Video voor uw bedrijf biedt veel voordelen

  Online Video voor het MKB

  Juist voor bedrijven wordt online video wordt steeds populairder. Online video kent dan ook veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld teksten. Niet alleen is online video gemakkelijker dan tekst ook is het persoonlijker. Daarnaast is het ook goed voor uw online vindbaarheid omdat de bezoekers langer op uw website blijven (om de video te bekijken). Kiest u ervoor een online video te laten maken, kijk dan ook of u kiest voor een bedrijfs- of productvideo.