• Geschreven door: UPAAdmin

  Online Video biedt veel voordelen

  Online video: maakt u er al gebruik van? Dit medium stijgt nog altijd in populariteit. In 2013 beslaat online video ruim de helft (51 procent) van het totale internetverkeer. In 2017 neemt het videogebruik naar schatting toe tot 66 procent.

  Dat is niet zo gek want online video kent veel voordelen ten opzichte van andere media. Online video is tegenwoordig geen extraatje meer voor een bedrijf: het draagt bij aan het behalen van omzet.

  Voordelen online video

  Online Video is makkelijker dan het lezen van tekst

  Online video kent veel voordelen. Niet alleen is het voor uw bezoekers gemakkelijk om op play te klikken ook houdt u de aandacht beter vast en maakt u het contact met uw bezoekers persoonlijker. Uw bezoekers krijgen namelijk zowel letterlijk als figuurlijk een beeld bij uw organisatie.
  Enkele voordelen van online video op een rij:

  • Online video is makkelijker dan het lezen van tekst. Het enige wat uw bezoekers moeten doen, is klikken op play. Met behulp van audio en video is de entertainmentwaarde een stuk hoger dan een lap tekst. Let wel op dat een video tekst nooit vervangt. Geef uw bezoekers altijd de mogelijkheid om een tekst met ongeveer dezelfde inhoud te lezen.
  • Online video is persoonlijk. Uw bezoekers krijgen een beeld bij uw organisatie, dat vertrouwen wekt en u kunt de interactie aangaan met uw potentiële klanten.
  • Abstracte diensten of producten kunt u met een online video eenvoudig uitleggen. Denk aan diensten zoals zoekmachine optimalisatie, het gieten van polyurethaan gietvloeren of constructiewerken.
  • Verspreid uw video via sociale media kanalen zoals YouTube of Facebook. Youtube is de op een na grootste zoekmachine en het grootste videoplatform ter wereld. U bereikt zo niet alleen een groter publiek, u vergroot ook uw online vindbaarheid. Met een beetje geluk wordt het een virale video.
  • Bezoekers blijven langer op uw website als zij de video bekijken. Dat is weer gunstig voor de vindbaarheid in de zoekmachine.
  • Meten is weten: Ook bij online video’s kunt u nagaan of uw video aanslaat en uw omzet stijgt door dit na te kijken in de statistieken.

  Bedrijfsvideo of productvideo?

  Online Video voor uw bedrijf biedt veel voordelen

  Let op het soort video als u kiest voor online video: Wilt u uw bedrijf voorstellen of een van uw producten of diensten nader toelichten?

  Bedrijfsvideo

  Bij een bedrijfsvideo stelt u uw bedrijf voor aan uw bezoekers. De kijker krijgt een duidelijk beeld van het bedrijf door de werkplek en de mensen te presenteren in een leuke opstelling. Het is in feite een eerste kennismaking van de kijker met het bedrijf.

  Productvideo

  Een productvideo daarentegen is een video waarin uw producten of diensten centraal staan. Een productvideo wordt meestal ingezet om de doelgroep kennis te laten maken met het product. In de meeste gevallen is dit ook een commercial.

  Geïnteresseerd? Huur ons in of vraag vrijblijvend meer informatie aan over het filmen van uw online video. Heeft u al een video? Haalt u er dan wel alles uit? Wij kijken er graag naar.

Featured blogs

 • Het geheim van interactieve video’s!

  Tegenwoordig zie je online steeds meer video´s van bedrijven voorbijkomen. Je vraagt je misschien af: helpt dit echt? Toch wel! Met name door je video´s interactief te maken, kun je jouw klanten triggeren om actie te ondernemen. In dit artikel lees je waarom een video nut heeft, wat je doelen kunnen zijn met een video […]

 • Profiteer ook van video-klantenreviews!

  Het vertrouwen winnen van nieuwe, potentiële klanten? Schakel actief je huidige klantenbestand in met videoreviews!

 • Facebook + Video = ´Watch´

  Surprise, surprise! Facebook heeft haar nieuwste videodienst Watch aangekondigd! …Toch niet zo heel verrast? Wij ook niet.

  Wat is Watch precies? Wat gaat dit betekenen voor jouw Facebookbeleving en wat kun je er zelf mee? We proberen deze vragen voor je te beantwoorden.

 • Verbeter klantbeleving met video!

  In eerdere blogs hebben we het al gehad over het belang van video en met name video-SEO voor je online vindbaarheid. Goede vindbaarheid is van belang om nieuwe klanten te realiseren, maar je moet ze natuurlijk tegelijkertijd kunnen voorzien van functionele kwaliteit. Dit kan door middel van kwalitatieve online video´s.

 • Video SEO: online beter vindbaar dankzij video

  Jouw SEO-strategie bestaat misschien al uit het optimaliseren van jouw Google-vindbaarheid door middel van social media en unieke content op je website. Wil je graag nog beter vindbaar worden en jouw bedrijf onderscheiden van de concurrent? Overweeg dan video SEO.

 • Adverteren op YouTube

  Adverteren op YouTube

  Adverteren op YouTube is erg eenvoudig en staat bekend als True View adverteren. U kunt op vier manieren adverteren op YouTube. Zo kunt u ervoor kiezen om helemaal bovenaan de pagina met uw video te adverteren als YouTube-gebruikers op YouTube zoeken of voorafgaand aan een video. U betaalt pas wanneer uw advertentie in zijn geheel wordt bekeken.

 • Online-video wordt verspreid op YouTube

  YouTube grote kans voor MKB

  YouTube is een ideaal platform om uw online zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast zorgt u er met YouTube ook nog eens voor dat u hoger eindigt in de zoekresultaten van de zoekmachine. Maak een videokanaal op YouTube aan en plaats uw online-filmpjes. Hoe en waarom u dat doet, leest u in het artikel.

 • Online Video voor uw bedrijf biedt veel voordelen

  Online Video voor het MKB

  Juist voor bedrijven wordt online video wordt steeds populairder. Online video kent dan ook veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld teksten. Niet alleen is online video gemakkelijker dan tekst ook is het persoonlijker. Daarnaast is het ook goed voor uw online vindbaarheid omdat de bezoekers langer op uw website blijven (om de video te bekijken). Kiest u ervoor een online video te laten maken, kijk dan ook of u kiest voor een bedrijfs- of productvideo.