• Geschreven door: UPAAdmin

  Tegenwoordig zie je online steeds meer video´s van bedrijven voorbijkomen. Je vraagt je misschien af: helpt dit echt? Toch wel!

  Met name door je video´s interactief te maken, kun je jouw klanten triggeren om actie te ondernemen. In dit artikel lees je waarom een video nut heeft, wat je doelen kunnen zijn met een video en hoe het jouw bedrijf verder op weg kan helpen in dit nieuwe online video-tijdperk.

  Wat is een interactieve video?

  Een interactieve video is een dynamische video waarbij de kijker bepaalt! Op verschillende momenten kan de kijker zelf keuzes maken. De kijker kiest zelf wat hij wil zien en waar hij naar door wil klikken. Dit kan door het toevoegen van interactieve elementen, denk hierbij aan: knoppen, linkjes, buttons en formulieren. Interactie toevoegen aan jouw video zorgt vooral voor meer betrokkenheid en een hogere conversie.

  Waarvoor kun je een interactieve video inzetten?

  1. Veelgestelde vragen oplossen

  Steeds vaker worden interactieve video’s ingezet om complexe vragen op te lossen. Als bedrijf ontvang je misschien regelmatig dezelfde vragen per e-mail. Het kan veel tijd kosten om deze vragen steeds weer te moeten beantwoorden. In dit geval kan een interactieve video erg handig zijn. Met een druk op de knop wordt de kijker voorzien van een antwoord op zijn veelvoorkomende vragen. Dit is niet alleen prettig en tijdbesparend voor jouw bedrijf, maar klanten kunnen zich hier ook prettiger bij voelen: ze kunnen op hun gemak op onderzoek uitgaan, zonder passief op een antwoord te moeten wachten.

  2. Conversie verhogenInteractieve online video

  Hierbij draait het om het verhogen van aankopen door middel van een video. Via een interactieve video kun je klanten direct vragen om hun gegevens achter te laten. Dit kan zijn voor het inschrijven van een nieuwsbrief of het downloaden van een whitepaper. Hierdoor kun je gemakkelijk en effectief jouw kennis delen en tegelijkertijd wordt je e-mailbestand uitgebreid. Ook een productvideo spreekt klanten erg aan, ze kunnen dan direct het product zien en in de winkelmand plaatsen.

  3. E-learning

  Interactieve video’s worden ook ingezet bij educatie. Het biedt zo de mogelijkheid om in je eigen tempo door het lesmateriaal te gaan. Als bedrijf kun je hier ook voordelen uit halen. Heb je verschillende diensten die je makkelijk en duidelijk wilt uitleggen aan de klant? Neem een video op! Zo laat je per video zien wat die dienst inhoudt en wat het voor die klant betekent. Ook kun je bijvoorbeeld korte video’s opnemen waarbij de veelgestelde vragen worden beantwoord.

  4. Engagement

  Jouw klanten moeten wel terug blijven komen op jouw website. Daarom moet je het videoaanbod gevarieerd en interessant houden, zodat de klanten geïnteresseerd blijven in jouw website, Facebookpagina en diensten.

  Is de interactieve video iets voor jouw bedrijf?

  Een interactieve video kun je dus voor veel verschillende zaken inzetten. Je kunt het inzetten om de klanten het makkelijker te maken, om educatie te geven aan klanten of medewerkers, het werven van nieuwe medewerkers en door jouw bedrijf interessanter te maken voor de klant. Om dit te kunnen bereiken, moet een video natuurlijk wel professioneel overkomen. Dit kan door de video op te laten nemen en laten monteren door een professioneel video-team.

   

Featured blogs

 • Het geheim van interactieve video’s!

  Tegenwoordig zie je online steeds meer video´s van bedrijven voorbijkomen. Je vraagt je misschien af: helpt dit echt? Toch wel! Met name door je video´s interactief te maken, kun je jouw klanten triggeren om actie te ondernemen. In dit artikel lees je waarom een video nut heeft, wat je doelen kunnen zijn met een video […]

 • Profiteer ook van video-klantenreviews!

  Het vertrouwen winnen van nieuwe, potentiële klanten? Schakel actief je huidige klantenbestand in met videoreviews!

 • Facebook + Video = ´Watch´

  Surprise, surprise! Facebook heeft haar nieuwste videodienst Watch aangekondigd! …Toch niet zo heel verrast? Wij ook niet.

  Wat is Watch precies? Wat gaat dit betekenen voor jouw Facebookbeleving en wat kun je er zelf mee? We proberen deze vragen voor je te beantwoorden.

 • Verbeter klantbeleving met video!

  In eerdere blogs hebben we het al gehad over het belang van video en met name video-SEO voor je online vindbaarheid. Goede vindbaarheid is van belang om nieuwe klanten te realiseren, maar je moet ze natuurlijk tegelijkertijd kunnen voorzien van functionele kwaliteit. Dit kan door middel van kwalitatieve online video´s.

 • Video SEO: online beter vindbaar dankzij video

  Jouw SEO-strategie bestaat misschien al uit het optimaliseren van jouw Google-vindbaarheid door middel van social media en unieke content op je website. Wil je graag nog beter vindbaar worden en jouw bedrijf onderscheiden van de concurrent? Overweeg dan video SEO.

 • Adverteren op YouTube

  Adverteren op YouTube

  Adverteren op YouTube is erg eenvoudig en staat bekend als True View adverteren. U kunt op vier manieren adverteren op YouTube. Zo kunt u ervoor kiezen om helemaal bovenaan de pagina met uw video te adverteren als YouTube-gebruikers op YouTube zoeken of voorafgaand aan een video. U betaalt pas wanneer uw advertentie in zijn geheel wordt bekeken.

 • Online-video wordt verspreid op YouTube

  YouTube grote kans voor MKB

  YouTube is een ideaal platform om uw online zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast zorgt u er met YouTube ook nog eens voor dat u hoger eindigt in de zoekresultaten van de zoekmachine. Maak een videokanaal op YouTube aan en plaats uw online-filmpjes. Hoe en waarom u dat doet, leest u in het artikel.

 • Online Video voor uw bedrijf biedt veel voordelen

  Online Video voor het MKB

  Juist voor bedrijven wordt online video wordt steeds populairder. Online video kent dan ook veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld teksten. Niet alleen is online video gemakkelijker dan tekst ook is het persoonlijker. Daarnaast is het ook goed voor uw online vindbaarheid omdat de bezoekers langer op uw website blijven (om de video te bekijken). Kiest u ervoor een online video te laten maken, kijk dan ook of u kiest voor een bedrijfs- of productvideo.