• Geschreven door:

  Facebook + Video = ´Watch´

  Surprise, surprise! Facebook heeft haar nieuwste videodienst Watch aangekondigd!

  …Toch niet zo heel verrast? Ik ook niet.

  Online video´s worden natuurlijk steeds belangrijker voor user generated content, dat wisten we al. En dat Facebook YouTube wil uitschakelen als concurrent, is eigenlijk een logische volgende stap naar online heerschappij.

  Maar dat we niet verrast zijn, maakt het niet minder interessant en spannend! Facebook is met haar ruim twee miljard gebruikers (die zich constant laten afleiden door hun app en dol zijn op online video) een gevaarlijke concurrent voor andere succesvolle videoplatformen. Wat is Watch precies? Wat gaat dit betekenen voor jouw Facebookbeleving en wat kun je er zelf mee? Ik ga proberen deze vragen voor je te beantwoorden.

  Wat is Facebook Watch?

  Ik hoor je denken: ik zit toch dagelijks op Facebook, maar ´Watch´ ben ik nog niet tegengekomen. Klopt helemaal! Facebook Watch is nog niet online. Het zal eerst door een selecte groep in Amerika in gebruik worden genomen, waarna het voor iedereen gelanceerd zal worden en uiteindelijk ook naar Nederland komt. Misschien jammer dat dit nog even duurt, maar ook handig: mocht je van plan zijn meer met video te gaan doen, dan heb je dus nog eventjes de tijd om een plan op te stellen. Hoe lang? Dat is helaas nog niet bekend.

  Gepersonaliseerde videopagina

  Videoplatform Watch zal als een aparte pagina met een apart tabblad in de Facebookapp en op de website komen te staan. Via Watch kun je programma´s en live uitzendingen gaan bekijken vanuit je gepersonaliseerde Watch-pagina.

  Gepersonaliseerd, omdat Facebook aanbevelingen geeft op basis van jouw voorkeuren en wat jouw vrienden kijken. Dit is ook precies wat Watch anders gaat maken dan een YouTube of Netflix: de samenkomst van jouw vrienden en andere sociale groepen. Je kunt samen met je Facebook-vrienden en -groepen dezelfde programma´s kijken, hierover praten en becommentariëren. Zoals Daniel Danker, product director van Facebook, het zegt: ¨Wat het kijken van Facebookvideo´s speciaal maakt, zijn je vrienden.¨

  8533880 - play button

  De, voor nu, bekende mogelijkheden van Watch zijn:

  • Video´s: Blijf betrokken bij je volgers en zorg dat zij betrokken raken bij jou door middel van video.
  • Live uitzendingen: Door middel van live uitzendingen sta je rechtstreeks in contact met je volgers. Zij kunnen direct, tijdens de uitzending, vragen stellen die ook direct beantwoord kunnen worden. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld interactieve webinars en Q&A´s: je kunt jouw kennis direct delen en krijgt ook direct respons.
  • Series: Een verhaallijn of terugkerend thema. Een serie hoeft niet altijd ter vermaak te zijn, maar kan ook voor educatieve doeleinden gebruikt worden.
  • Live evenementen: Live streaming van evenementen.

  Watch inzetten voor jouw bedrijf

  Eigenlijk is het nu nog te lastig om met 100% zekerheid te zeggen wat jij als bedrijf aan Facebook Watch gaat hebben: hier is nog weinig over bekend en het kan goed dat er bij de start van Watch nog niet wordt ingezet op kleine bedrijven. Facebook zal haar nieuwe formule eerst waar moeten maken voordat het verder uitgebreid wordt. Dit betekent echter niet dat je Watch al aan de kant moet schuiven. Integendeel!

  Watch is natuurlijk nog niet online in Nederland, maar je weet nu dat het gaat komen: je kunt je dus alvast voorbereiden. Zet alvast een plan op en ga aan de slag met je videocontentstrategie. Als je de mogelijkheid hebt om video´s te (laten) maken voor je bedrijf of interesse hebt om hier binnenkort mee aan de slag te gaan, is het aan te raden om alvast te gaan oriënteren op de mogelijkheden van online video voor jouw branche en bedrijf. Heb je hier advies over nodig? Dan kun je contact opnemen met Searchtrends: wij maken online video´s in de vorm van productvideo´s, bedrijfsvideo´s en motion graphics en helpen je graag bij jouw videocontentstrategie.

  Searchtrends blijft je op de hoogte houden van het laatste nieuws rondom online video en Watch.

Featured blogs

 • Het geheim van interactieve video’s!

  Tegenwoordig zie je online steeds meer video´s van bedrijven voorbijkomen. Je vraagt je misschien af: helpt dit echt? Toch wel! Met name door je video´s interactief te maken, kun je jouw klanten triggeren om actie te ondernemen. In dit artikel lees je waarom een video nut heeft, wat je doelen kunnen zijn met een video […]

 • Profiteer ook van video-klantenreviews!

  Het vertrouwen winnen van nieuwe, potentiële klanten? Schakel actief je huidige klantenbestand in met videoreviews!

 • Facebook + Video = ´Watch´

  Surprise, surprise! Facebook heeft haar nieuwste videodienst Watch aangekondigd! …Toch niet zo heel verrast? Wij ook niet.

  Wat is Watch precies? Wat gaat dit betekenen voor jouw Facebookbeleving en wat kun je er zelf mee? We proberen deze vragen voor je te beantwoorden.

 • Verbeter klantbeleving met video!

  In eerdere blogs hebben we het al gehad over het belang van video en met name video-SEO voor je online vindbaarheid. Goede vindbaarheid is van belang om nieuwe klanten te realiseren, maar je moet ze natuurlijk tegelijkertijd kunnen voorzien van functionele kwaliteit. Dit kan door middel van kwalitatieve online video´s.

 • Video SEO: online beter vindbaar dankzij video

  Jouw SEO-strategie bestaat misschien al uit het optimaliseren van jouw Google-vindbaarheid door middel van social media en unieke content op je website. Wil je graag nog beter vindbaar worden en jouw bedrijf onderscheiden van de concurrent? Overweeg dan video SEO.

 • Adverteren op YouTube

  Adverteren op YouTube

  Adverteren op YouTube is erg eenvoudig en staat bekend als True View adverteren. U kunt op vier manieren adverteren op YouTube. Zo kunt u ervoor kiezen om helemaal bovenaan de pagina met uw video te adverteren als YouTube-gebruikers op YouTube zoeken of voorafgaand aan een video. U betaalt pas wanneer uw advertentie in zijn geheel wordt bekeken.

 • Online-video wordt verspreid op YouTube

  YouTube grote kans voor MKB

  YouTube is een ideaal platform om uw online zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast zorgt u er met YouTube ook nog eens voor dat u hoger eindigt in de zoekresultaten van de zoekmachine. Maak een videokanaal op YouTube aan en plaats uw online-filmpjes. Hoe en waarom u dat doet, leest u in het artikel.

 • Online Video voor uw bedrijf biedt veel voordelen

  Online Video voor het MKB

  Juist voor bedrijven wordt online video wordt steeds populairder. Online video kent dan ook veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld teksten. Niet alleen is online video gemakkelijker dan tekst ook is het persoonlijker. Daarnaast is het ook goed voor uw online vindbaarheid omdat de bezoekers langer op uw website blijven (om de video te bekijken). Kiest u ervoor een online video te laten maken, kijk dan ook of u kiest voor een bedrijfs- of productvideo.