• Geschreven door: UPAAdmin

  Advertenties op YouTube

  Met advertenties op YouTube kan uw omzet stijgen. Het is een grote kans voor uw bedrijf, juist omdat nog niet veel bedrijven op YouTube adverteren. YouTube is in 2006 overgenomen door Google. Google biedt ondertussen vier mogelijkheden aan om te adverteren op YouTube.
  Adverteren op YouTube

  Bij alle mogelijkheden geldt net als bij AdWords dat u pas betaalt wanneer er op uw video wordt geklikt. Hieronder gaan we kort in op de verschillende varianten.

  True View adverteren op YouTube

  Het advertentiemodel op YouTube staat bekend als True View adverteren.
  Hierop zijn zoals gezegd vier varianten:

   1. True View In-Stream adverteren
    De bekendste advertentiemogelijkheid op YouTube is waarschijnlijk om uw advertentie af te spelen voordat de daadwerkelijke video begint. Deze advertentie duurt maximaal dertig seconden. Kijkers hebben na vijf seconden de mogelijkheid om uw advertentie over te slaan. Slaan zij uw advertentie over? Dan betaalt u niets. U betaalt pas als de bezoekers de hele advertentie hebben bekeken. Deze manier van adverteren heet In-Stream adverteren.

  (Klik op de illustraties om ze te vergroten).

  instream-adverteren

  instream-adverteren-youtube

   

   1. True View In-Search adverterenIn-Search adverteren is zoals de naam al zegt adverteren op YouTube als kijkers in YouTube zoeken. Dit lijkt heel erg op Google AdWords: Als de kijker zoekt verschijnen er video-commercials helemaal bovenaan de pagina. De video’s eronder zijn de daadwerkelijke zoekresultaten.
    Uw video is met In-Search adverteren goed te optimaliseren voor zoekwoorden en regio. Hierbij is het verstandig om zowel het zoekwoord als de plaatsnaam in de titel te gebruiken. Kijkers zijn dan eerder geneigd op de advertentie klikken. Ook hier geldt weer: U betaalt pas als kijkers op uw advertentie klikken.
    (Klik op de illustratie om deze te vergroten).

    trueview

   2. True View In-Slate adverteren
   3. Dit is adverteren bij langere YouTube-filmpjes (10 minuten of langer). Zo zijn er bijvoorbeeld YouTube-gebruikers die (meerdere delen van) een film hebben geüpload op YouTube. Bij de langere YouTube-filmpjes krijgen de kijkers de keuze uit drie advertenties voordat het filmpje begint. Zij klikken dan op een van de drie advertenties. U betaalt pas als uw advertentie wordt aangeklikt. Kiezen de kijkers niet voor een van de advertenties dan wordt het filmpje vier keer onderbroken om de commercials alsnog te tonen (plus nog eentje extra).

   

  1. True View In-Display adverteren
   Er zijn twee manieren voor In-Display adverteren op YouTube:

    1. Videosuggesties
     Bij deze manier wordt uw video als suggestie in de lijst met suggesties aan de rechterkant van de pagina weergegeven. Dit is een minder dwingende manier van adverteren omdat de kijker dan zelf bepaalt of hij op uw advertentie klikt of niet. YouTube geeft nog eens duidelijk aan door de gele achtergrond en het woord “Adverentie” dat het om een advertentie gaat.(Klik op de illustratie om deze te vergroten).
     Een mogelijke manier van adverteren is om als suggesties te worden weergegeven.

    

    1. Tekstoverlays
     Bij de andere manier wordt uw advertentie als tekstoverlay aan de onderkant van de video weergegeven die de kijker gaat bekijken. Uw advertentie verdwijnt door op het kruis in de rechterbovenhoek van de advertentie te klikken. Bij deze vorm van adverteren loopt u wel het risico dat kijkers per ongeluk op uw advertentie klikken. Uw advertentie opent dan in een nieuw scherm en de oorspronkelijke video wordt gepauzeerd. Een voordeel is dat de kijker niet om uw advertentie heen kan. Een nadeel is dat dit ertoe kan leiden dat de kijker geërgerd raakt terwijl het nooit zijn bedoeling was om op uw advertentie te klikken. Omdat u hier betaalt per klik, kunnen de kosten zo ongewild oplopen.
     (Klik op de illustratie om deze te vergroten).

   Uw advertentie wordt aan de onderkant van de video weergegeven

   

  Waarom adverteren via YouTube

  Zoals we al hebben aangegeven is het adverteren via YouTube nog relatief onbekend. Dat biedt kansen voor u! Andere voordelen van YouTube zijn:

  • U betaalt pas als uw online-video ook is bekeken.
  • U kunt gericht adverteren voor uw doelgroep in uw gewenste regio.
  • YouTube heeft een heel groot bereik waardoor uw filmpje vaak bekeken wordt.
  • Adverteren met een video zorgt direct voor een beeld van u en uw bedrijf en is daardoor persoonlijker.
  • YouTube werkt met handige statistieken zodat u precies kunt zien wat het adverteren u oplevert.
  • Adverteren via online-video is effectiever dan tekst: Met behulp van audio en video is de entertainmentwaarde een stuk hoger dan adverteren met een tekstadvertentie.

   

  Kosten adverteren YouTube

  De minimale kosten voor adverteren liggen gemiddeld bij de €0,75 bij 1000 vertoningen. Lees verder op YouTube of neem contact op met YouTube voor exacte prijzen.

Featured blogs

 • Het geheim van interactieve video’s!

  Tegenwoordig zie je online steeds meer video´s van bedrijven voorbijkomen. Je vraagt je misschien af: helpt dit echt? Toch wel! Met name door je video´s interactief te maken, kun je jouw klanten triggeren om actie te ondernemen. In dit artikel lees je waarom een video nut heeft, wat je doelen kunnen zijn met een video […]

 • Profiteer ook van video-klantenreviews!

  Het vertrouwen winnen van nieuwe, potentiële klanten? Schakel actief je huidige klantenbestand in met videoreviews!

 • Facebook + Video = ´Watch´

  Surprise, surprise! Facebook heeft haar nieuwste videodienst Watch aangekondigd! …Toch niet zo heel verrast? Wij ook niet.

  Wat is Watch precies? Wat gaat dit betekenen voor jouw Facebookbeleving en wat kun je er zelf mee? We proberen deze vragen voor je te beantwoorden.

 • Verbeter klantbeleving met video!

  In eerdere blogs hebben we het al gehad over het belang van video en met name video-SEO voor je online vindbaarheid. Goede vindbaarheid is van belang om nieuwe klanten te realiseren, maar je moet ze natuurlijk tegelijkertijd kunnen voorzien van functionele kwaliteit. Dit kan door middel van kwalitatieve online video´s.

 • Video SEO: online beter vindbaar dankzij video

  Jouw SEO-strategie bestaat misschien al uit het optimaliseren van jouw Google-vindbaarheid door middel van social media en unieke content op je website. Wil je graag nog beter vindbaar worden en jouw bedrijf onderscheiden van de concurrent? Overweeg dan video SEO.

 • Adverteren op YouTube

  Adverteren op YouTube

  Adverteren op YouTube is erg eenvoudig en staat bekend als True View adverteren. U kunt op vier manieren adverteren op YouTube. Zo kunt u ervoor kiezen om helemaal bovenaan de pagina met uw video te adverteren als YouTube-gebruikers op YouTube zoeken of voorafgaand aan een video. U betaalt pas wanneer uw advertentie in zijn geheel wordt bekeken.

 • Online-video wordt verspreid op YouTube

  YouTube grote kans voor MKB

  YouTube is een ideaal platform om uw online zichtbaarheid te vergroten. Daarnaast zorgt u er met YouTube ook nog eens voor dat u hoger eindigt in de zoekresultaten van de zoekmachine. Maak een videokanaal op YouTube aan en plaats uw online-filmpjes. Hoe en waarom u dat doet, leest u in het artikel.

 • Online Video voor uw bedrijf biedt veel voordelen

  Online Video voor het MKB

  Juist voor bedrijven wordt online video wordt steeds populairder. Online video kent dan ook veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld teksten. Niet alleen is online video gemakkelijker dan tekst ook is het persoonlijker. Daarnaast is het ook goed voor uw online vindbaarheid omdat de bezoekers langer op uw website blijven (om de video te bekijken). Kiest u ervoor een online video te laten maken, kijk dan ook of u kiest voor een bedrijfs- of productvideo.