• Geschreven door:

  Online adverteren anno nu

  Anno nu, dat ben jij! Zorg ervoor dat je online marketingstrategie dat ook is. Het verleden gaat in rook op en de toekomst is fantasie, maar een klein zekerheidje houden we altijd: Facebook is here to stay. Maak gebruik van deze zekerheid door te adverteren op Facebook: jouw marketingstrategie anno nu.

  Adverteren op Facebook

  42011814_m

  Dat Facebook het grootste wereldwijde online platform is, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar dat dit het ook tot het ideale medium maakt om jouw doelgroep te bereiken, heb je misschien weleens gehoord, maar kan toch behoorlijk ingewikkeld in de oren klinken. Je hebt misschien niet heel veel met social media en voelt al een lichte trilling in je ooglid als je erover nadenkt dat je je actiever op dit veld moet gaan begeven. Wees niet bang: adverteren door middel van Facebook is super easy als je eenmaal de smaak te pakken hebt.

  Doelgroepen bereiken op Facebook

  Iedereen is actief op Facebook. Die enkeling die niet meedoet, daar houden we nu even geen rekening mee. Nogmaals: iedereen is actief op Facebook. Iedereen is zo actief op Facebook dat zelfs de mensen die zeggen dat ze ¨niet zo actief zijn op Facebook¨ wel degelijk actief zijn. ¨Iedereen¨ wil dus ook zeggen: alle doelgroepen. Ook jouw doelgroep! Van kinderen tot de 50+´er: je kunt jouw doelgroep bereiken door te adverteren via Facebook.

  Adverteren via Facebook dus… Hoe dan?

  Wees gerust: adverteren via Facebook werkt niet heel anders dan andere activiteiten op Facebook. Een kind kan de was doen: Facebook kauwt alles voor en jij hoeft alleen maar keuzes te maken die passen bij jouw bedrijf en doel. Je kiest een advertentiesoort, schrijft een titel en tekst (maar kan ook degene die Facebook klaar heeft staan gebruiken) en uploadt beeldmateriaal (foto, video, animatie). Vervolgens kies je de doelgroep door middel van leeftijd en regio en kies je het doel van je advertentie (wat wil je bereiken?). Klaar!

  Tips voor jouw Facebookadvertentie

  • Bepaal van tevoren je doelen
   14564864 - facebook ads page in facebook social media website.
   Wie wil je precies bereiken? Wat wil je dat degene die jouw advertentie ziet gaat doen? Wat voor budget wil je gaan gebruiken? Hoe ga je de advertentie inpakken om je doelgroep te kunnen bereiken? Als je klakkeloos een vooraf ingestelde advertentie de tijdlijn opgooit met een te groot bereik is de kans groter dat je je doelen niet bereikt.
  • Behapbare lengte en taal
   Maak je advertentie niet te lang: wees kort en krachtig. Het moet binnen enkele seconden duidelijk zijn voor de lezer wat je wil overbrengen. Gebruik taal die past bij jouw doelgroep.
  • Prikkel met je titel
   Gebruik een prikkelende titel die inspeelt op de behoefte van jouw potentiële klant.
  • Beeld!
   Kies een opvallend en pakkend beeld dat te maken heeft met dat wat je over wil brengen naar jouw doelgroep.

  Wat mag dit kosten?

  Adverteren is niet gratis, maar je kunt het zo duur maken als je zelf wil. De kosten zijn afhankelijk van het bereik dat je wil creëren. Je kunt natuurlijk met een klein budget beginnen en daarmee kijken hoever je binnen een vooraf bepaalde tijd komt. Vervolgens kun je aan de hand hiervan bekijken of je het budget misschien moet uitbreiden of je tactiek moet aanpassen.

  Nog niet overtuigd dat het zo super easy is? Dan laat je het toch door iemand anders doen? Online marketingbureau Searchtrends kan je hierbij helpen. Ontvang je hier graag meer informatie over of zit je sowieso met vragen rondom je online marketingstrategie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag vooruit.

Featured blogs

 • Online adverteren anno nu

  Anno nu, dat ben jij! Zorg ervoor dat je online marketingstrategie dat ook is en ga aan de slag met online adverteren op Facebook.

 • personal-branding

  Personal Branding: Over legobouwende IT’ers en bakkersdochters

  Personal Branding: Over legobouwende IT’ers en bakkersdochters Ik volg op Facebook een klein bedrijfje in luiertaarten, iemand die schilderijen restaureert en een likeurstokerij. Niet omdat ik veel gebruik maak van hun diensten, maar omdat dit mensen zijn waarmee ik ooit heb gesproken of die ik goed ken. De grens tussen privé en zakelijk verdwijnt steeds […]

 • Facebook: mijn ideale online wereld een hoax?

  Het was shocking nieuws in de afgelopen weken: Facebook is voor veel mensen de belangrijkste nieuwsbron, terwijl er nepnieuws wordt verspreid. Wees op uw hoede: u bent omsingeld door slecht-geïnformeerde mensen. Mark Zuckerberg, doe er wat aan!

 • Video-SEO: tips voor goede vindbaarheid

  Geef je SEO-strategie een upgrade door middel van video-SEO. Websites met video worden beter gewaardeerd in Google en daarbij toont Google steeds meer video’s in haar zoekresultaten. Hoe creëer je nu een goede video die geschikt is voor jouw bedrijf en jouw vindbaarheid zal bevorderen? Lees onze tips!

 • Het laatste Facebook-nieuws: dit ga je niet geloven!

  De kop van deze blog is een goed voorbeeld van een ”clickbait”-kop. Je bent het vast weleens tegengekomen in je Facebook-tijdlijn: sensationele koppen die moeten verleiden tot een klik naar de betreffende pagina. Zeer irritant! En dat is Facebook het met haar gebruikers eens.

 • Pure nostalgie of je nieuwste marketingtool?

  Heb je eigenlijk niet genoeg tijd om je Facebookpagina dagelijks up-to-date en actief te houden? Of staat jouw relatie met de soms beklemmende, veeleisende social media tegenwoordig op een laag pitje en ben je toe aan een break? Dan past e-mailmarketing door middel van een nieuwsbrief misschien beter bij jouw marketingstijl.

 • bedrijf online promoten

  Online je bedrijf promoten

  Je bedrijf online promoten is voor iedere ondernemer zinvol. Of je nu net je bedrijf hebt opgestart als zzp’er of al jaren een goedlopend bedrijf hebt en internet een beetje hebt laten liggen. Relatief gezien bestaat internet nog maar kort. Decennia lang adverteerden ondernemers vooral via huis-aan-huis-bladen, flyers en bijeenkomsten. Overigens hele goede manieren, maar […]

 • Microsoft koopt LinkedIn - Searchtrends

  Microsoft koopt LinkedIn

  Afgelopen maandag, 13 juni 2016, werd een grote overname in de techwereld aangekondigd: Microsoft koopt LinkedIn voor een bedrag van 26,2 miljard dollar. Maar waarom? En wat zijn de gevolgen voor de 433 miljoen gebruikers van LinkedIn?

 • Social media-campagnes: van platte pixels naar fysieke klanten

  Ziezo, je pagina op Facebook is een feit. Content met jezelf zit je achter de pc te wachten tot de likes vanzelf binnenstromen en je ziet al voor je hoe deze platte pixels transformeren tot fysieke klanten die jouw zaak binnenwandelen…

  Zo werkt het dus niet.

 • Instagram: je volgende socialmediakanaal

  Je dacht dat je social media nu inmiddels wel onder de knie had, maar je moet alweer mee met de volgende hype: Instagram. Instagram is een groeiende mobiele app die inmiddels al 1,4 miljoen Nederlandse gebruikers heeft, waarvan er 536.000 elke dag actief zijn. Dagelijks groeit deze app in gebruikersaantallen, dus pak je kans en lift mee op het succes van Instagram.

 • LinkedIn voor zzp'ers en mkb'ers

  LinkedIn voor zzp’ers en mkb’ers

  LinkedIn is het grootste zakelijke netwerk ter wereld. Op dit moment zijn er 414 miljoen(!) LinkedIn-profielen, waarvan er meer dan zes miljoen van Nederlandse gebruikers zijn. En dat terwijl wij een beroepsbevolking van 8,9 miljoen hebben! Veel mensen zien LinkedIn als een netwerk voor werkzoekenden, maar niets is minder waar: ook zzp’ers en het mkb maken met veel succes gebruik van het netwerk. Wat kan LinkedIn dan voor u betekenen?